Barcelona 27/09: #CausesCoop: CAP A UNA TECNOLOGIA LLIURE, OBERTA I AL SERVEI DE LA COL·LECTIVITAT

Notícies

Les regnes del desenvolupament de tecnologia han estat preses per una minoria privilegiada, mentre que una gran massa de la població no té accés als beneficis de la mateixa. Aquest desenvolupament, a més, s’ha vinculat només als paràmetres del guany econòmic i no té una altra consideració que la generació de capital. El programari lliure afavoreix la creació de projectes col·lectius i prescindeix de llicències privatives que només beneficien a uns pocs. És un dels camins per a construir, entre totes, una tecnologia més justa, accessible, horitzontal i lliure, al servei de la societat.

Aquesta Jornada #CausesCOOP dedicada a les cooperatives de base tecnològica preten posar consciència en com la tecnologia lliure, oberta i neutral pot ser un arma per l’emancipació. S’oferiran activitats i tallers divulgatius per al públic general. Així com espais d’intercanvi entre les cooperatives i projectes del sector. La jornada està pensada per reflexionar plegades en com construir una tecnologia al servei de la colectivitat.

PROGRAMA

15:00 – 16:00 Xerrada “Les cooperatives de base tecnològica com a sortida professional: l’experiència de Fem Procomuns i Jamgo”

Les cooperatives de base tecnològica com a sortida professional. Com pot funcionar una empresa tecnològica amb el model cooperativista?  Pros i contres a partir de l’experiència de Fem Procomuns i Jamgo.

*Activitat tancada, per a l’alumnat de l’IES Ausias March, en cas d’estar interessades, podeu posar-vos en contacte amb martha [arroba] jamgo.coop.

16:00 – 17:00 El joc del procomú.

// Activitat per al públic en general //

Juguem amb FemProcomuns i Free Knowledge al joc del procomú. Aprenem a entendre una economia que posa el focus en compartir.

 El joc permet entendre de manera lúdica la dinàmica d’aquesta economia que posa el focus en el “compartir” enlloc de fer-ho en la transacció i l’afany de lucre. Una economia diferenciada de la de mercat i que s’articula entorn a un recurs que es fa comunal I auna comunitat que el produeix i se’n beneficia. desenvolupar un joc perque els participants aprenguin els cinc pilars del procomú.
El joc es va desenvolupar en el Postgrau de ESS a la UAB i durant la fira de Biz BCN.

17:30 – 18:30 Taller CommonsCloud.

// Activitat per iniciatives de l’ESS (d’àmbit no tecnològic) //

Treballem la conscienciació del model extractivista de les nostres dades per part de les multinacionals GAFAM i el projecte del CommonsCloud i les seves eines.

Xerrada pensada per a fer divulgació entre iniciatives de l’economia solidària (que no siguin tecnològiques).

L’objectiu és parlar del model extractivista de les multinacionals I presentar els beneficis del programari lliure, centrant-nos en concret en Commons Cloud.

18:00 – 20:00 Trobada LliureTIC – Trobada de les iniciatives del sector

// Activitat per a iniciatives del sector //

L’objectiu serà continuar amb els temes que van quedar pendents després de la primera trobada. Es planteja incloure a l’ordre del dia el tema de gènere per parlar de les poques dones que participen a les cooperatives I iniciatives del sector.

 

Organitzen